SINKSENKERMIS 19 MEI 2024 - KIOSKCONCERT EN OPTREDEN SWAMPED

48e JAARLIJKSE CONCERT, 16/03/2024: enkele sfeerbeelden, met dank aan fotograaf Dirk
SFEERBEELDEN NIEUWJAARSRECEPTIE 2024

Frans en Pierre werden gehuldigd als "meest verdienstelijke muzikant van 2023" door onze voorzitter.

Penningmeester Marc goot zijn financieel jaaroverzicht in een originele Zeeslag-saus. Sommige deelnemers moesten wel heel erg diep nadenken om het juiste antwoord te vinden, zoals hier onze "Denkers" Marc, Kris en Rik.

Marc Van Den Borre (wij mogen "Marcske" zeggen :-)) kreeg een Vlamo-ereteken voor zijn 25 jaar dienst. Fien Biesemans (moest studeren, dus niet aanwezig) kreeg een Vlamo-pin voor haar 10 stuks op de teller. 

Onze feestvarkens Frans en Pierre kregen nog een originele en op hun lijf geschreven prent en oorkonde als geschenk voor hun trouwe dienst.

JAARPROGRAMMA 2024 


HAPJESCONCERT BIG BAND
29 OKTOBER '23

Onze jeugd, beter bekend als de BIG Band, speelde hun 8ste Hapjesconcert op zondag 29 oktober, in de Tistaertzaal van het Bellekoutercomplex. En het was alweer een voltreffer!

Tijdens hun befaamde Biggetjesweekend van 13-14-15 oktober stoomden zij zich, onder leiding van dirigent Daan Merckx, klaar om het publiek te vergasten op melodieën en deuntjes van alle tijden. Want inderdaad, samen met verteller Silke namen zij het talrijke publiek mee op een rasechte "Reis Doorheen De Tijd". Een bezoekje aan de Oertijd, een Viking-inval, een heuse Middeleeuwse trouwerij en zelfs een coole 80s-party, het passeerde allemaal de revue.

Uiteraard werden de toehoorders ook getrakteerd op warme en koude hapjes, verzorgd door onze gewaardeerde hapjesploeg. Tel daar nog een cava of fruitsapje bij, en de zondag kon niet meer stuk.

Hieronder vindt u een foto-impressie, met dank aan fotograaf-van-dienst Gerda.

ENKELE FOTO'S VAN HET BIGGETJESKAMP VAN DE BIG BAND OKTOBER '23

CECILIA-RONDGANG
SEPTEMBER '23

Traditiegetrouw vergastten we ons dorp eind september op een rondgang, ter ere van onze patroonheilige Sint-Cecilia. Dit jaar verzamelden we met liefst 60 muzikanten en slagwerkers aan de Abdij, waarna we al marcherend naar De Mattein en de Kruisstraat trokken. Doorheen het Guchtveld arriveerden we aan de Patridge, en van daar naar Onder Den Toren voor het orgelpunt van onze rondgang.

Onze voorzitter trakteerde op een glaasje bubbels in het Gildenhof (de oude "Vèrkeszaal", hoe toepasselijk), en met de buikjes gevuld waren we klaar voor het hoogtepunt van de avond. Ons Bestuur wilde dit jaar onze muzikanten extra in de bloemetjes zetten: de muzikanten met 10 concerten op hun teller kregen een mooie pin als aandenken, de anciens met minstens 25 concerten achter hun naam ontvingen een zilveren ereteken, en de echte kleppers met 40 jaar of meer dienst kregen een robijnen ereteken opgespeld door onze voorzitter. Een mooi teken van appreciatie.

Dat daarna de beentjes nog werden gestrekt op de tonen van DJ Spotify, hoeft uiteraard geen betoog.

Bedankt aan alle deelnemers en supporters voor deze super-editie van ons Cecilia-feest.

Onze echte kleppers, met minstens 40 jaar dienst: Eddy De Rijck, Walter De Donder, Kris De Donder, Marc Evenepoel (afwezig: Guy De Vis, François Schollaert).

De anciens, met 25 concerten op de teller: Tom, Koen, Marina, Agneta, Steven, Marc, Eva, Arnout, Gilbert, Luc, René, Gerda, Nele.

Ook 10 jaar dienst kan al tellen: Vicky, Kristoff, Stephanie, Anke, Silke (zittend), Pierre, Marc, Lennert, Laurens, Yasmine, Luc, Linda, Rik, Jill, Youri, Annelie, Hanne, Flor, Lut, Marc, Greet, Frans.